Jump to content

[Propozycja] Teleportacja przez tabliczki!

Guest
 Share

Recommended Posts

1. Twój nick: RuskiPlayGames

2. Nazwa propozycji: Teleportacja poprzez tabliczki

3. Opis: Tworząc odpowiednią tabliczkę, dajemy odwiedzającemu nas graczowi możliwość teleportacji w ustalone miejsce

4. Dlaczego akurat to: Aby poprzeć argumenty za moją propozycją, posłużę się kilkoma screenami:

Obecnie np. wejścia do parkourów wyglądają tak:

XkF8PFN.png

Po wprowadzeniu mojej propozycji wyglądały by mniej więcej tak:

XJCtUpc.png

A tabliczkę robilibyśmy tak:

1 linijka: [Teleport]

2 linijka: cena (np. $20)

3 linijka: koordynaty

4 linijka: Pusta, ew. nasz nick

Dla przykładu:

jqWgaq1.png

Edited by Guest
Naprawianie estetyki po migracji.

1. Tabliczki będą mogły być od siebie w jakiejś maksymalnej odległości (oraz /sur to osobny świat na fb)

2. Tabliczki mogą wykorzystywać zabezpieczenie od tabliczki [Witaj] na sky i txo, tzn. może teleportować tylko, jeżeli ma jakiś blok przed sobą tak, aby gracz mógł się przeteleportować bezpiecznie :)

Mam pomysl, ktory dodam do propozycji. By Teleport zadzialal potrzeba dwoch tabliczek [Teleport] - Jedna z miejsca teleportacji, a druga w miejscu, gdzie mamy byc przeteleportowani. Dodatkowo, jak z tabliczkami [Witaj], nie bedzie nas to teleportowalo, gdy druga tabliczka nie bedzie nad podloga. Ale ogolnie na tak.

• Lubię to! 2

• 4 weeks later...
Guest TeenyTimeTravel.

Fajny, przydatny oraz ciekawy pomysł!

Przyda się na pewno wielu graczom.

Jestem na tak! : )

Edited by TeenyTimeTravel.

• 2 weeks later...

1. Odbieranie pieniędzy odbywałoby się w sposób podobny do sklepów, tzn. gdy w tabliczce są pieniądze, to nam je przekazuje, a gdy żachych nie ma, to nas teleportuje.

2. Darmowy teleport również byłoby można zrobić tak, jak w sklepie, czyli jak wspomniał @koxman, w miejsce ceny wpisując $0.

3. Na screenach nie przedstawiłem gotowego skryptu, a jedynie wizualizację, przygotowaną za pomocą kolorowego tekstu na tabliczkach.

• 2 weeks later...

Ciekawe urozmaicenie do gry, pomysł na prawdę jest spoko. Nie wiem w czym mam się tu rozpisywać, dodam tylko, że jestem na tak.

• 2 weeks later...