Jump to content

Niesamowite Opowiadanie - Monitoruje Wilczą i okolice!

Wiatrakk
 Share

i jak opowiadanie?  

4 members have voted

1. 1. i jak opowiadanie?

• Nudne.
    • Nawet okej ;p
    • Niesamowite!
    • Za duzo szczegolow...

Recommended Posts

[align=center]Hejooo[/align]

[align=center]Pewnie duzo z was ten dzien spedzilo jak zwykle soboty. W Tym watku opowiem wam o niesamowitych i mniej ciekawych zdarzeniach w sasiedniej dzielnicy.[/align]

[align=center]-= Akcja Policyjna =-[/align]

[align=center]Na ruchliwym skrzyzowaniu nazywanym Komuny Paryskiej bylo wyjatkowo duzo osob, co do tego miejsca nie pasuje. Komuny Paryskiej to zwykly wezel przesiadkowy. Nie daleko znajduje sie moje ulubione miejsce na ziemi - Staw Brodowski. Dalej mowiac na Wezle Przesiadkowym sa 4 przejscia - 1: Na ul. Wilczej, 2: Na ul. Przyjaciol Zolnierza, 3: Na ul. Obotryckiej i 4: Na ul. Rugianskiej. Na przejsciu, na ul. Obotryckiej przechodzila duza grupa ludzi, w mniej wiecej wieku 18-stu lat. Niektorzy zachowywali sie normalnie, ale nie jeden z nich. Kiedy czekalem na swiatlach z innymi ludzmi wszyscy patrzyli na tego jednego! Mial duza torbe i nagle upadl na posadzone tam kwiatki. Ktos wezwal Policje, bo po 10 minutach tam byla. Moje podejrzenia byly dobre - Facet byl pijany. Po 40-minutowej rozmowie z policjantami (No ten facet gadal, nie ja + Nie obserwowalem tego przez 40 minut) przyjechala karetka, prawdopodobne po bohatera tego tekstu.[/align]

[align=center]-= Nieznosne Dzieci =-[/align]

[align=center]Po dlugim, naprawde dlugim jezdzeniu wookol stawu postanowilem, ze pohustam sie. Na hustawke czekalem 15 minut, po tym zdenerwowany ojciec tego co sie bujal zazadal, zeby poszedl na slizgawke. Od razu kiedy zszedl zaczalem sie bujac. Obok mnie byly: 1 Duza hustawka (Na pare osob) i 1 dla mniejszych dzieci. Na teren placu zabaw weszla mloda kobieta z dwojka dziecmi. Na oko 3-latek i 5-latka. Nie kontrolowalem ich caly czas, lecz kiedy byli blisko mnie zaczalem ich podsluchiwac. 5-latka chciala na hustawke dla malych dzieci, a wiec dla 3-latka zostala duza. 3-latek rozplakal sie, ze nie chce, ale wszedl na hustawke (duza). 5-latka za to chciala, zeby ta ja pobujala. 3-latek kiedy hustawka sie zatrzymala dalej plakal i marudzil, jego mama nagle zatrzymala hustawke na ktorej byla 5-latka i poszli do piaskownicy. A 5-latka normalnie mowila:[/align]

[align=center]- Mama, mama, mama, chodzmy na hamak! Mama! Mama![/align]

[align=center]- Poczekaj, bo ten teraz marudzi...[/align]

[align=center]- Mama chodzmy na hamak! Mama! No Mama![/align]

[align=center]-= Zabawa ojca z Sympatyczna twarza =-[/align]

[align=center]Zaraz po zejsciu 5-latki przyszedl ojciec z tak cichym dzieckiem... O boze, bylo to dla mnie niebo! Bawil sie mowiac: Bumc! Haha! Hehee i probowal udawac jakiegos potwora xD[/align]

[align=center]Mimo wszystko bylo o wiele ciszej niz z poprzednimi.[/align]

[align=center]-= Na dowod, ze to byl wezel komunikacyjny... =-[/align]

[align=center]Staralem sie zapamietac wszystkie zauwazone - Wyszlo ich tyle...[/align]

[align=center]Mowa o Autobusach![/align]

[align=center]Objasnienia:[/align]

[align=center]SPAK - Szczecinskie Przedsiebiorstwo Autobusowe "Klonowica"[/align]

[align=center]SPPK - Szczecinsko-Polickie Przedsiebiorstwo Autobusowe[/align]

[align=center]Tyle ich widzialem...[/align]

[align=center]Tabor SPAK - Numer 1502 x1, Linia 63[/align]

[align=center]Tabor SPAK - Numer 1509 x1, Linia 58[/align]

[align=center]Tabor SPAK - Numer 1703 x2 Linia 68[/align]

[align=center]Tabor SPAK - Numer 1708 x2, Linia 59[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 777 x2, Linia 107[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 780 x2, Linia 107[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 781 x1, Linia 107[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 784 x1, Linia 63[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 788 x2, Linia 107[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 789 x2, Linia 63[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 3053 x1, Linia 101[/align]

[align=center]Tabor SPPK - Numer 3055 x1, Linia 101[/align]

[align=center]Razem SPAK: 6[/align]

[align=center]Razem SPPK: 12[/align]

[align=center]Razem: 18[/align]

[align=center]Mam nadzieje, ze opowiadanie sie spodobalo, a pisanie nie poszlo na marne. W razie bledow ortograficznych/interpuncyjnych/jezykowych pisac na PW.[/align]

[align=center]Milego dalszego dzionka![/align]

[align=center]Psssst! Mozesz dac pkt reputacji, jezeli uzbiera sie ich 235 znow jade na Wilcza i monitoruje co sie dzieje ;)[/align]

• Lubię to! 3

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy