Jump to content

[PORADNIK] BLOK KOMEND {PODSTAWY}

Guest
 Share

Recommended Posts

WITAM

przedstawię wam w tym oto poradniku podstawowe komendy  do bloka komend np. do robienia mapek albo po prostu do umilenia gry w minecraft!

(POLECAM WYKORZYSTYWAĆ KOMENDY W WERSJACH 1.12 + BO WIEM ŻE NA 100% ŻE DZIAŁAJĄ)

Zaczniemy może od przywołania bloka komend którego

przywołujemy komendą

-/give @p command_block -

pojawi nam się wtedy blok komend w pierwszym wolnym slocie

Pierwsza komenda pozwoli nam wygenerować napis na chacie, wystarczy że wpiszemy do bloka komend taką komendę - /tellraw @a ["",{"text":" "},{"text":"TEKST KTÓRY CHCEMY ABY SIĘ POJAWIŁ","bold":true,"color":"KOLOR (po angielsku) np. red"},{"text":" "}]

Druga komenda którą wam pokażę pozwoli nam na wyświetlenie na środku ekranu wielkiego napisu, tak wygląda komenda - /title @a title {"text":"TEKST KTÓRY CHCEMY ABY SIĘ POJAWIŁ"}

Trzecia komenda pozwoli nam na przywołanie lewitującego napisu nad blokiem komend. Najpierw kładziemy 1 bloka komend i wpisujemy tam - /summon minecraft:armor_stand ~ ~1 ~ {CustomName:TEKST,Marker:1b,NoGravity:1b,CustomNameVisible:1b} potem w odległości 3 kratek stawiamy drugiego bloka komend i wpisujemy komendę - /entitydata @e[type=armor_stand,name=TEKST Z 1 BLOKA KOMEND] {Invisible:1b}

To na tyle, jeżeli będziecie chcieli więcej komend to dajcie ''+'' :D

(mam nadzieję że się spodobało)

Edited by Guest
Naprawianie estetyki po migracji.

Ciekawe, aczkolwiek sporo mi tu zabrakło... :P Dodam nawet, że chciałem zrobić ten poradnik po swojemu

Warto wspomnieć np. jeszcze o komendzie /summon i /give, które jak ogarniesz to zrobisz praktycznie wszystko

Ogółem, lepiej dodać tu coś bardziej skomplikowanego. Ale + za starania

Ciekawe, aczkolwiek sporo mi tu zabrakło... :P Dodam nawet, że chciałem zrobić ten poradnik po swojemu

Warto wspomnieć np. jeszcze o komendzie /summon i /give, które jak ogarniesz to zrobisz praktycznie wszystko

Ogółem, lepiej dodać tu coś bardziej skomplikowanego. Ale + za starania

chciałem napisać o /summon ale o 23:00 to się trochę nie chciało xD może  w środę to ogarnę bo mam do 13:00 lekcję :)

• 7 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy