Jump to content

Migracja... czyli nowe Forum

Hugo
 Share

Recommended Posts

[align=center]Migracja... czyli nowe Forum... czyli pakujcie walizki![/align]

[align=center]Będzie krótko i na temat. Migracja forum na silnik IPS planowana jest na 28-30 kwietnia (zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, dlatego podaję przybliżoną datę). Podczas migracji, forum będzie niedostępne. W międzyczasie polecam przebywać na Discordzie (link znajdziecie na stronie głównej forum), aby być w kontakcie "z resztą Crafteda".[/align]

FAQ:

1) Czy podczas migracji, forum będzie niedostępne?

- Tak, będzie jednodniowa przerwa techniczna (od rana do najpóźniej wieczora, jeśli wszystko pójdzie dobrze).

2) Czy konta (w tym: pola profilów) i posty zostaną przeniesione?

- Tak, z wyjątkiem avatarów użytkowników.

3) Będą Trofea i Medale?

- Tak

4) Będzie ShoutBox?

- Tak

5) Czy Prywatne Wiadomości zostanę przeniesione?

- Nie, dlatego zalecamy skopiować najważniejsze wiadomości.

6) Czy reputacja zostanie?

- Tak

7) Czy wątki i posty zostaną przeniesione?

- Tak

Możecie zadawać pytania dot. tylko migracji/forum (wiem, że był podobny wątek do pytań), a ja będę na nie odpowiadał oraz dopisywał do tego postu.

• Lubię to! 25

Czy na nowym silniku przy próbie logowania się wielkość liter w nazwie użytkownika będzie miała znaczenie?

Powiem szczerze, że nie wiem jak to jest w IPS, ale na pewno jest tak jak być powinno.

Szata graficzna się zmieni?

Logiczne, że tak.

czy ten wygląd ( https://prnt.sc/j91ng4 ) bedzie dostępny na forum

A dlaczego miałby być dostępny? O.o To było stare forum, nie będzie czegoś takiego.

czy będzie można sobie codziennie mieniać nick? bo jak tak to słabo bo można się pogubić? czy będzie limit że np. można zmienić nick na forum 2 razy w miesiącu?

czy będą nowe emotikony???

Czy będzie nowa ranga?

Jaka nowa ranga? Nie rozumiem pytania.

czy będzie można sobie codziennie mieniać nick? bo jak tak to słabo bo można się pogubić? czy będzie limit że np. można zmienić nick na forum 2 razy w miesiącu?

czy będą nowe emotikony???

1. Nie. Można raz na 2 miesiące, Sponsor co 45 dni, a Sponsor+ co 30 dni.

2. Jeśli przed migracją zaktualizuję IPS do wersji 4.3.1 to będą https://pl.piliapp.com/twitter-symbols/ lub https://www.emojione.com/emoji/v3

Czy grupy znajomych i ignorowanych zostaną zachowane?

Nie. Na IPS nie ma czegoś takiego jak znajomi. Można kogoś obserwować lub ignorować.

Czy sygnatury zostana?

Zostaną

Będzie można sb ustawić ten "pseudonim" pod nickiem?  Ja mam ekspert, a Rusek np. ma Lord Kappadeusz.

Chciałbym se ustawić Craftedowy Lis :D

Niestety nie bedzie mozna (Pytalem sie). Bedziesz mogl (Chyba) jak bedziesz mial np. sponsora.

Smutno ;c

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy