Jump to content

[ODRZUCONE] [Propozycja] Muzyka w lobby

Forester
 Share

Recommended Posts

• Admin Forum

1. Twój nick: LesiastyPL

2. Nazwa propozycji: Muzyka w lobby

3. Opis: Moja propozycja skupia się na utworach muzycznych z bloków dźwiękowych w lobby. W Internecie można znaleźć dużo pluginów, które to dodają. Przykładowym takim pluginem jest NoteBlockAPI (który jest kompatybilny z NoteBlockMusicPlayer). Dzięki tym pluginom da się zrobić tak, aby gracz po wejściu do gry od razu słyszał losowy utwór. Sama konfiguracja ich nie jest jakaś strasznie trudna, ale wymaga trochę czasu. Umożliwiają one odtwarzanie plików w formacie .nbs, w których zapisywane są dane utworu stworzonego z bloków dźwiękowych. Takie pliki można łatwo samemu tworzyć w programie Note Block Studio. Alternatywnie jeśli jest się leniwym, to i tak zawsze można wypatrzeć różne utwory (.nbs) w Internecie (np. tutaj jest dużo). Jeszcze innym rozwiązaniem, jest znalezienie pliku .midi i przekonwertowanie go na .nbs we wcześniej wspomnianym programie. Tak naprawdę, nie trzeba nic budować w grze, wystarczy tylko wgrać te pliki z utworami na serwer.

4. Dlaczego akurat to:

Sądzę, że fajnie by było, gdyby jakaś muzyka towarzyszyła podczas podziwiania, lub czekania w lobby. Mogłoby to urozmaicić lobby, oraz gracze mieliby okazję trochę się zrelaksować przy znanych, bądź też mniej im znanych utworach muzycznych, przynajmniej na krótką chwilę. Dzięki temu, panowałby dodatkowy nastrój na serwerze.

Edited by derpxxl
Naprawianie estetyki po migracji.
  • Lubię to! 5

Więc tak. Według mnie jest to opcja niepotrzebna. Hub służy tylko do wybrania serwera. Na hub tylko wchodzisz i wychodzisz. Na nie.

• Admin Forum

1.Na hubie się mało czasu spędza Nie wszyscy zawsze spędzają mało czasu.

2.Dużo osób ma wyciszone music Poziom "Music" nie ma wpłwu na utwory. Tutaj głośność zależy od "Noteblocks".

3.Obciążył to by server i by było więcej lagów Raczej nie. Takie rzeczy wiele razy widziałem na potężnych serwerach i 0 lagów.

4.Hub jest po to żeby wybrać serwer No tak. Ewentualnie poczekać na kogoś.

5.Komu by się to chciało zrobić (no może ktoś by chciał ale wątpie) Tego nie wiem.

Lobby służy po to aby wybrać tylko dany tryb na którym chcemy zagrać

Nie jest to zbytnio potrzebne, muzyka z minecraft wkurza również trochę graczy (np. mnie)

Za to urozmaiciłoby to trochę lobby co by sprawiało że nie byłoby takie nudne

Neutral

• 1 month later...

Na wielu serwerach to jest i moim zdaniem jest to umilenie czasu podczas rozgrywki, owszem można włączyć muzyke na YouTube, ale komu się chce

Lecz na taki hub jeszcze nie wiem czy warto, ludzie nawet na nic nie patrzą tylko wchodzą wpisują hasło i wbijają na jakiś tryb, więc nie potrzebne

Ewentulanie zrobić to na trybie

Na Nie

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy