Jump to content

[Poradnik] Jak sprzedawać potki, czyli o dziwnym ID mikstur...

Madzia
 Share

Recommended Posts

Witajcie!

Z tego co sama zaobserwowałam, to wiele graczy nie potrafi sprzedawać mikstur przez tabliczki [Trade]. Wynika to z innego ID każdej potki, inne ma mikstura szybkości II na 3 minuty, a inne mikstura szybkości II na 8 minut... W tym poradniku postaram się wytłumaczyć Step by Step jak obliczyć ID potek oraz jak je umieścić w tabliczce automatycznej sprzedaży.

1. Strona do sprawdzania Meta-Danych mikstur.

Do tego celu polecam stronę KLIK, najdokładniej i najprościej oblicza Meta-Dane potek.

2. Wybranie właściwości mikstur.

2.1 Efekt potki? Np. Szybkość, Siła, Noktowizja (ja w przykładzie posłużę się potką Oddychania pod wodą).

2.2 Potka do picia czy do rzucania? (moja będzie do picia).

2.3 Mikstura I czy II? (moja I, bo oczywiście potka Oddychania pod wodą nie ma odpowiednika II).

2.4 Przedłużone działanie? Przedłużenie mikstury uzyskuje się przez dodanie Czerwonego Proszku przy produkcji (moja jest przedłużona).

image.png.9f4c0bf1eddce19bb9390795a81c0f51.png

3. Kopiowanie Meta-Danych i dopisywanie ich do ID.

Po zaznaczeniu wszystkich potrzebnych danych strona sama automatycznie oblicza Meta-Dane, wystarczy przepisać.

image.png.db96a160a5396c65ff5534a48a8b8e5c.png

4. Tworzenie tabliczek [Trade] z uzyskanym ID.

Zaczynamy od stworzenia zwykłej tabliczki ze sprzedażą, wpisujemy wszystko jak na normalnej, jednak jako ID używamy 373,[Meta-dane wcześniej obliczone], po tym oczywiście :[ilość potek, które mamy].

image.png.d8649f748df9dbccae29854ede25bccb.png

5. Gotowe! Tabliczka prezentuje się następująco:

image.thumb.png.45bf7edf349cfc9335d66e002eb3dada.png

Dziękuję za przeczytanie w miarę krótkiego poradnika, mam nadzieję, że komuś pomoże. Powstał na prośbę kilku graczy, którym dziękuję za sam pomysł na wątek. ^^ W razie wątpliwości zachęcam do zadawania pytań w postach poniżej oraz na PW. :)

• Lubię to! 7
  • Super 7
  • Wow 3

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy