Jump to content

[Dyskusja] [Command_Block/Datapack/Plugin] Sprawdzanie bloków

Dinus_PL

Recommended Posts

Witam wszystkich, chciałbym zapytać się, jak stworzyć program:

- Sprawdza, czy na danych kordynatach znajduje się blok diamentów

| Jeżeli tak, to spawnuje zombie (np. na 100, 60, 100), a diamentowy block znika

| Jeśli nie, nic się nie dzieje

Próbowałem execute if block 576 66 -209 minecraft:diamond_block run summon zombie 100 60 100

Ale nie wyszło tak jak chciałem, proszę o plugin (Events, BlockDetect itp.), datapack, skrypt na serwer spigot lub command blocki.

Szanowna Administracjo, proszę nie zamykać tego wątku gdyż nie promuje żadnych serwerów tylko chcę zrobić takie coś na serwerze z kolegą :)

Z góry dziękuję za pomoc

• maxidragon changed the title to [Dyskusja] [Command_Block/Datapack/Plugin] Sprawdzanie bloków

Co do komend mogę Ci zaproponować taką (max 1.12.2, bo na innych wersjach nie umiem)

Command block 1 [Zależy jaki chcesz ustalić]

/testforblock <x> <y> <z> diamond_block

Command block 2 [Chain, warunkowy, always active]

/summon <x> <y> <z> zombie

Mogę też spróbować na 1.16.4:

Command block 1 [Zależy jaki chcesz ustalić]

/execute if block <x> <y> <z> diamond_block

Command block 2 [Chain, warunkowy, always active]

/summon <x> <y> <z> zombie

Jeśli nie pomogłem to przepraszam, lecz po prostu kocham robić coś w command blockach i pomagać w tym innym :D

Edited by Romek1337
  • Super 1

Już nie potrzebuję pomocy, dziękuję!

Zrobiłem to tak

# sprawdzam czy w x150 y60 z150 znajduje się taki sam block co na x160 y60 z160! (Powtarzający, Bezwarunkowy, Zawsze aktywny)

execute if blocks 150 60 150 150 60 150 160 60 160 all

# Kompaktor przekazuje sygnał do bloku poleceń który zamienia jajo smoka na powietrze... (Impulsowy, Bezwarunkowy, Wymaga Sygnału)

setblock 150 60 150 air

# Spawnuję Ender Dragona na kordynatach 100 60 100... (Impulsowy, Bezwarunkowy, Wymaga Sygnału)

summon ender_dragon 100 60 100

• Super 1

• 3 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy