Jump to content

Mega-lag

Darkenblot

Recommended Posts

Od paru dni tkwię w tym samym miejscu na serwerze. Mogę się ruszać, ale nie mogę niczego niszczyć czy wyjść poza niezaładowane w chwili zalogowania chunki, a po dłuższej chwili zazwyczaj mnie wraca. NIE JEST TO KWESTIA MOJEGO INTERNETU. W miejscu, w którym jestem, nie ma żadnej skomplikowanej zawartości, a gram również na innym serwerze, na którym takich lagów nie mam, mimo tego, że jest znacznie więcej do ładowania Przeładowywanie chunków nie działa, podobnie wchodzenie na serwer w momentach, kiedy jest prawie pełny lub jest tylko 70 osób - nic tego nie zmienia. Bardzo mi zależy, aby ten problem rozwiązać, bo serwer ma mechaniki odróżniające go od tego, na którym już gram, i bardzo mi się one podobają.

Zapewne jest to tzw. "martwy chunk". Ilość FPS w takim miejscu zazwyczaj wynosi 0. Miałem tak ostatnio i znalazłem tylko jedyny sposób - powoli się przemieszczałem, mimo, że mnie cofało to zmieniałem swoje położenie o 1 kratkę, a po około 50 dało się już normalnie grać i chodzić. Jeśli nie uda Ci się to zgłoś się do mnie na pw, a chętnie pomogę. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy