Jump to content

[PRZYJĘTE] [Propozycja] Nowy tryb - Survival+Cuboidy

Senpaqii
Message added by Rev,

Przeniosłam do odpowiedniego działu.

Recommended Posts

1. Twój nick: afroxx12345

2. Nazwa propozycji: Nowy Tryb Survival + Cuboidy + Ekonomia + 1.16.4

3. Opis: Nowy Tryb Survivał + Cuboidy + Ekonomia + 1.16.4, składał by się z podstaw Anarchia 1.16.4, Freebuild. Survival 1.16.4 byłby serwerem prostym z jakieś strony ale niektóre jego elementy były by inne od klasycznych serwerów Survival. Lista rzeczy które byłyby na serwerze

1.Duży Spawn

-Na spawnie byłyby budynki wymienione poniżej.

-Targ, by gracze mogli zarabiać zasada byłaby prosta wystawiasz jakąś rzecz na rynek za daną liczbę pieniędzy i poprostu czekasz jak ktoś kupi dostaniesz pieniążki i informacje: Gratulację! Nick gracza zakupił twój przedmiot za 1000$

-Łowisko, łowisko jak łowisko poprostu stawek z pomostem, a obok mały skup ryb za $.

-Arena PVP, nie ma co tłumaczyć ale arenka miałaby trybuny i możliwość walki na pieniądze np. wpisujesz specjalną komendę by wyzwać gracza na pojedynek i jeśli zaakceptuje to wtedy teleportuje was na arenke i walczycie na dolarki, itemów po śmierci by się nie traciło.

-Strefa Vip i SVip, w strefie VIP byłoby kowadło, enchanting na 30 level, crafting, piecyk i tyle.

-Strefa Mvp, W strefie MVP było by to co w strefie VIP ale na dodatek jest tam expiarka bardzo efektywna, Kopalnia taka jak na skyblock z szansą około 3% na diament.

-Publiczna farma warzyw, farma na której byłyby ziemniaczki,marchewki,przenica itd. farma restartowała by się co 10 minut.

-Mini Miasto z mieszkaniami do zakupu, chodzi o to że administracja robiła by licytację kto da więcej pieniędzy za mieszkanie mieszkań byłoby z 40.

-Miejsce do odbierania i otwierania kitów. Poprostu przychodzi ktoś i odbiera zestaw zależycie od rangi.

-Publiczna Kopalnia taka jak u MVP ale tylko z 1,5% szans na diamenty.

-Farma Jedzenia, taka że zwierzęta się respią i można je zabijać. 

-Publiczna Skrzynka dla nowych osób.

-Szpital w którym gracz po śmierci by się respił ale nie czekać 5 minut a tylko 1 minutę, Vip skracał by do 30 sekund a Mvp usuwało by już wogóle czekanie.

-Portal do netheru.

-Portal do endu.

2. Na temat rang.

Rangi jak rangi nie znam się na tym, ale wiem że Svip i Mvp powinny mieć /fix.

3. Cuboidy!

-Każdy dostawał by specjalną złotą łopatę na start którą mógłby wyznaczać teren każdy gracz na start miałby dostęp tylko do 200 bloków ale za 750$ byłoby można dokupić 100 bloków.

-Komendy typu /zaufaj nick itd. takie jak na freebuild odnośnie działek by istniały.

-Możliwość oddania swoich bloków innej osobię komendą /oddaj ilość nick

-/ustawienia w których byłoby można ustawić czy PVP ma być OFF czy ON czy respienie mobów włączone itd. Svip i Mvp miałyby możliwość włączenia latania na działce lub keepinventory.

4. Co charakteryzowało by ten tryb

-Brak Dealera i Doknesa, w ten sposób na serwerze grało by mnie osób co ułatwiło by innym rozgrywkę ponieważ nie trzeba by było kupować vipa.

-Serwer byłby prosty nie było by ciężko na mapię było by można zwiększyć ilość rud itd.

-Nether byłby restartowany co 7 dni tak samo jak end.

-Serwer miałby o godzinach od 14:30 - 17:00 miałby o 20 slotów więcej niż zwyklę.

-Serwer Miałby OGROMNĄ MAPĘ myślę o mapię gdzieś w okolicach 200k bloków kwadratowych, by gracze byli happy z ładnych widoków.

-PVP byłoby wyłączone w godzinach od 12:00 do 16:00, potem wyłączone nie liczę areny pvp ale na działkach też byłoby wyłączone.

4. Dlaczego akurat to: Ponieważ, serwerów Survival + Cuboidy + Ekonomia brakuję dużo z nich upadło, a wiem że na craftedzie brakuję tego trybu, a na dodatek na crafted.pl jest supciowa administracja. Błagam przyjmijcię to. Pisałem to 1 godzinę doczeńcie to.

Edited by Afeoo_UwU
  • Lubię to! 3
  • Zły 1

Jestem na tak. W ten sposób serwer zyskałby graczy i byłoby ciekawiej. Taki tryb urozmaiciłby serwer i ludzie, którzy wolą nieco "inny" survival mieliby gdzie pograć. Proponowałbym zamiast robić nową edycję sve 1.14.4, to zrezygnować z niej i utworzyć taki serwer.

@Electro_Slime chyba pomyliłeś extreme z crafted.pl (choć faktycznie propozycja powinna być w dziale lobby)

Edited by Wanwo

Zdecydowanie na tak, ja bym grał tu, a może moi znajomi wróciliby na crafted z innych, mniej aktywnych serwerów.

Najbardziej jestem za: "-PVP [...] działkach też byłoby wyłączone."

bo na innych serwerach ludzie scamią że dadzą itemy a potem jak się tepniesz do nich na działkę j zamykają cię w klatce, ty nie możesz niszczyć bloków i giniesz.

• 4 weeks later...

Mogłoby być coś takiego, ale mam nadzieje, że nie będzie. 4 survival to nie to. Sieci nie może się opierać o prostych survivalach. Trzeba zaproponować i iść z czymś większym, mniej klasycznym i popularniejszym. Mógłby być kolejny SV o zarąbistej mechanice, ale wtedy według mnie SVE 1.14 musiałby się skończyć.

Jestem na nie. 

• 4 weeks later...
  • Rev changed the title to [Propozycja] Nowy tryb - Survival+Cuboidy
  • 1 year later...
  • Moderator [SVE]

XD wiem, czas, ale jestem na NEUTRAL. Pomysł bardzo dobry i bardzo fajny ale raczej nie na Crafted. Serwery Survival Extreme słyną z tego że jest tam wolność, możesz robić co chcesz poza cheatowaniem i wulgarnym zachowaniem na chacie: griffy, okradanie baz, zabijanie graczy... W każdym bądź razie, jeśli taki tryb by się pojawił, zepsuło by to oryginalność Crafteda.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 5 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy