Jump to content

[ODRZUCONE] [Podanie] NeonVell

Guest

Recommended Posts

1. Nick:
NeonVell, wcześniej MiszMasz_

2. Imię:
Mam na imię Michał.

3. Wiek:
Lat mam 13, rocznikowo 14.

4. Od kiedy grasz na Crafted.pl
Swoją przygodę z serwerem, zacząłem w pierwszych dniach grudnia 2020 roku (jeszcze przed zmianą nicku) i od tamtego czasu miałem kilka drobnych przerw, jednak od dłuższego czasu staram się grać regularnie.

5. Masz sprawny mikrofon i TS3?
Tak, posiadam obydwie rzeczy, a także discorda i wiele innych programów służących do komunikowania się.

6. Pełniłeś/aś kiedyś podobną funkcję?
Aktualnie nie pełnię, ale chciałbym to zmienić. Jeśli chodzi o przeszłość, to pełniłem podobną funkcję na mniejszych serwerach o małej aktywności.

7. Ile poświęciłbyś/abyś dziennie czasu na pełnienie obowiązków Helpera?
Myślę, że w tygodniu na spokojnie mógłbym poświęcić 3-4h, natomiast w weekendy czas ten znacznie by się wydłużał.

8. Czy kiedykolwiek byłeś karany na serwerze, TS3 lub Discordzie Crafted.pl (jeśli tak to wyjaśnij okoliczności)?
Niestety, karany byłem wielokrotnie. Otrzymałem jedną globalną blokadę ponad rok temu. Dostałem też wyciszenie na discordzie za nieodpowiednie treści,ponieważ chciałem pokazać koledze obok, co napisał jeden z użytkowników, a ten wysłał na czat ogólny słowo które było nie na miejscu. Na forum przyznano mi pięć punktów ostrzeżeń, za moją głupotę. Mianowicie wypowiedziałem się w temacie, który był nieaktywny przez aż pół roku. Przykro mi, ale nie pamiętam więcej kar, ponieważ wszystkie nadane zostały w ubiegłym roku. Na pewno wiem, że miałem ich dość dużo. Chciałbym z całego serca przeprosić, za moje dawne nieodpowiedzialne zachowanie. Jest mi teraz okropnie głupio i wstyd.

9. Dlaczego mielibyśmy Cię przyjąć (min. 5 rozbudowanych zdań)?
Uważam, iż sprawował bym się w danej roli idealnie, ponieważ jestem bardzo zapoznany z trybem Creative. Mam długi staż, podczas którego zdołałem się nauczyć wielu rzeczy. Ponadto podczas mojej przygody z serwerem zdołałem zaobserwować administrację przy pracy. Dzięki temu wiem trochę o tym jak się powinien zachowywać dobry administrator, albo jak i za co karać graczy. Mam bardzo dobrą znajomość komend używanych na trybie Creative, jak i wspomagaczy tych podstawowych, jak i większość ponadpodstawowych. Moje doświadczenie w pełnieniu funkcji administracyjnych na pewno przydałoby się podczas pełnienia wyznaczonych mi obowiązków, z których jestem świadom. Czas, który mogę poświęcać na pełnienie wyznaczonych mi obowiązków, pozwala mi na długie, codzienne pomaganie. Myślę, że ma dobra znajomość regulaminów serwera, także jest przydatna. Na serwerze przebywam bardzo dużo czasu, podczas którego zawsze staram się pomagać innym graczom. Jestem osobą sumienną i staranną, potrafiącą uczyć się na własnych błędach, jak i za nie przepraszać. Cechuje mnie też zdecydowanie otwartość, jestem pozytywnie nastawiony na nowe znajomości. Występuje też u mnie cierpliwość i dojrzałość, trudno jest mnie wyprowadzić z równowagi. Moja ortografia i interpunkcja jest na dobrym poziomie i choć czasami zdarzają mi się drobne błędy, zawsze staram się je jak najszybciej poprawiać. Dobrze znam język angielski (i nie tylko), więc dogadanie się z graczem mówiącym w języku obcym, nie sprawia mi problemu. Potrafię błyskawicznie, a zarazem bezbłędnie pisać na klawiaturze, więc gracze nie muszą długo czekać na odpowiedź z mojej strony. Konstruowanie dobrze złożonych  zdań, w szybkim tempie także nie sprawia mi jakiegokolwiek problemu, a jest to spowodowane tym, że mam dość bogate słownictwo. W nagłych sytuacjach potrafię wykazać się spokojem oraz opanowanie. Można u mnie zaobserwować także dobrą spostrzegawczość, dzięki której zauważam praktycznie wszystkie zadawane przez innych użytkowników pytania. Zawsze, gdy zauważę, że jakiś gracz łamie regulamin, staram się go upominać i prosić, aby zaprzestał. Gdy dojrzę zaś jakąkolwiek kłótnie – staram się ją jak najłagodniej zakończyć. Wszystkie osoby traktuję tak samo, niezależnie od tego czy są to moi znajomi, czy nie. Zanim coś zrobię, zawszę się zastanawiam, czy to co mam zamiar uczynić jest słuszne i nie działa na szkodę innych. Oprócz aktywności na serwerze, warto dodać, że jestem też często aktywny na discordzie serwera. W grę minecraft gram już od bardzo dawna, więc mechanika tej gry jest mi bardzo dobrze znana. Ostatnio na trybie Creative gra coraz więcej osób, więc myślę, że dodatkowa para rąk na pewno by się przydała. Wszystkie moje obowiązki wykonuję z największą precyzją, jaką tylko można ode mnie oczekiwać, nigdy się nie poddając. Myślę, że wśród graczy, jak i administracji mam dobrą opinię, gdyż zawsze staram się być dla wszystkich miły. Jestem osobą godną zaufania, potrafię dotrzymywać swoich jak i cudzych tajemnic.  Więc gdyby udało mi się dostać w szeregi administracji na pewno nie zaprzepaścił bym tej szansy.

10. Coś o sobie (min. 5 rozbudowanych zdań):
Cześć! Tak jak już wyżej wspomniałem nazywam się Michał i mam trzynaście lat, rocznikowo czternaście. Aktualnie uczęszczam do ósmej klasy szkoły podstawowej w dolnym śląsku. Jeśli chodzi o zajęcia pozalekcyjne, to chodzę na naukę śpiewu we Wrocławiu.  Uczęszczam także na zajęcia pozalekcyjne z języka francuskiego i uważam, że mówienie w owym języku nie sprawia mi ogromnego kłopotu. Mieszkam w niewielkiej miejscowości, niedaleko miasta Wrocław. Po ukończeniu szkoły, chciałbym się udać się do szkoły licealnej o kierunku biologiczno-chemicznym, a potem pójść na studia. W przyszłości chciałbym również zwiedzać różne miejsca, szczególnie Paryż i Londyn. Interesuję przede wszystkim czytelnictwem. Bardzo lubię usiąść sobie po zajęciach szkolnych i poczytać sobie różne książki, czy nawet czasami komiksy. Niegdyś interesowałem się także łucznictwem, lecz im więcej trenowałem, tym mniej czasu zostawało mi na naukę i inne ważne rzeczy, więc po kilku latach trenowania, musiałem to sobie odstawić. W owej dziedzinie zdobyłem wiele medali, dyplomów, a przede wszystkim poznałem wielu przyjaciół, z którymi nadal utrzymuję kontakt. Kiedyś moją pasją była też gra na pianinie. Choć nie rozwijałem jej tak długo, jak łucznictwa, to myślę, że osiągnąłem w niej też dosyć dużo. Moim ulubionym kolorem jest zielony i jego odcienie, barwa ta jest uspokajająca i kojarzy się ze spokojną i pachnącą wiosną. Uwielbiam także spędzać czas przy grach komputerowych, w szczególności The Sims 4 oraz oczywiście Minecraft. Aktualnie posiadam dwa koty i psa, a o dziwo nadal chciałbym mieć świnkę morską. Od dwóch lat kolekcjonuję różne karty, w tym momencie posiadam ich około trzystu i nadal powiększam swoją kolekcję. Uprawianie różnych sportów, a przede wszystkim siatkówki oraz koszykówki ekscytuje mnie niesłychanie. Mimo, iż odwiedziłem już pięć różnych krajów, nigdy nie leciałem samolotem. Bardzo dużo czasu spędzam również na różnych mediach społecznościowych. Moje oceny w szkole są nawet dobre, szczególnie z chemii, fizyki i biologii. Jestem osobą spokojną oraz kulturalną, zawsze dążącą do porozumienia z innymi. Cechuje mnie także asertywność, potrafię odmówić wtedy kiedy wiem, że coś jest złe, albo po prostu tego nie chcę. Wieczorami lubię pooglądać sobie różne filmy i seriale przy ciepłym kakao. Moim ulubionym filmem jest „Harry Potter i zakon feniksa”, a ulubionym serialem zdecydowanie „Stranger Things”. Zazwyczaj lubię też posłuchać sobie muzyki różnych rodzajów. Moją ulubioną piosenkarką jest ostatnimi czasy Billie Eilish, której piosenek mogę słuchać na okrągło. W weekendy, kiedy jest ładna pogoda, uwielbiam wyjść ze znajomymi na dwór lub wyprowadzić psa na spacer. Gdy pogoda jest zaś nieciekawa, wolę spędzać czas z rodziną, grając w gry planszowe lub coś upichcić. Chcę się dostać do administracji serwera crafted.pl, ponieważ wiąże on ze sobą wiele wspaniałych wspomnień, jest to dość rzadko spotykany typ serwera o miłej i kochanej społeczności. Gdy przyszedłem po raz pierwszy na serwer byłem traktowany z cierpliwością oraz uprzejmością i moim marzeniem jest, aby wiele graczy (nie tylko ja), miało takie szczęście na początku swojej przygody. Dlatego mówiąc szczerze - jest to jedyny serwer, któremu pragnę pomagać w rozwijaniu się i przyswajaniu sobie nowych graczy. Wracając do cech charakteru, moją największą wadą jest niepunktualność i choć staram się w sobie to zadusić, to do tej pory mi się nie udało. Mimo tego wiem, że jestem coraz  bliżej mojego celu i cały czas próbuję się poprawić.

11. Przeczytałeś regulaminy?
Oczywiście, nawet niejednokrotnie, aby je sobie utrwalić.

12. Opisz komendy swoimi słowami (chciałbym od razu przeprosić, że nie wypisałem wszystkich komend trybu Creative, ale spamiętanie ich jest naprawdę ciężkie):

KOMENDY DZIAŁKI
*Każdy gracz może mieć swoją działkę, którą ma prawo urządzać według własnego pomysłu. Ich ilość zależy od rangi jaką posiada dany użytkownik.
Gracz – 1
Vip – 2
SuperVip - 4
-/d auto – Zajmuje losową działkę dla gracza.
-/d zajmij – Gracz zajmuje działkę na której stoi.
-/d dom – Teleportuje gracza na jego działkę.
-/d ban <nick> - Zablokowuje dostęp danego gracza na wkroczenie na teren działki.
-/d tp <nick> - Teleportuje na działkę danego gracza.
-/d kick <nick> - Wyrzuca danego gracza z działki.
-/d wlasciciel <nick> - Przekazuje działkę danemu graczowi.
-/d anuluj <nick> - Anuluje uprawnienia lub blokadę na działce danemu graczowi.
-/d dodaj <nick> - Dodaje danego gracza do działki, dzięki czemu będzie mógł ją edytować jedynie wtedy, gdy jej właściciel przebywa na serwerze.
-/d zaufaj <nick> - Przyznaje graczowi uprawnienia do edytowania działki, nawet wtedy, gdy jej właściciela nie ma na serwerze.
-/d info – Na chacie wyświetlają się różne informacje na temat działki, na której stoi gracz.
-/d polacz – Łączy wszystkie działki gracza położone obok siebie, w jedną dużą. (Jedynie vip/svip)
-/d rozlacz – Rozłącza jedną dużą działkę gracza, na kilka mniejszych. (Jedynie vip/svip)
–/d chat - Włącza/wyłącza chat działki, który widzą jedynie gracze przebywający na danej działce.
-/d ocen <1-10> - Ocenia działkę, na której stoi gracz, w skali 1-10.
-/d wyczysc – Przywraca działkę gracza do stanu pierwotnego.
-/d usundzialke – Usuwa działkę gracza.
-/d biom – Otwiera okno GUI, w którym można wybrać biom panujący na działce.
-/d muzyka – Otwiera okno GUI, w którym można wybrać muzykę grającą na działce.
-/d pomoc – Na chacie wyświetlają się informacje oraz komendy dotyczące działek.
-/d potwierdz – Zatwierdza zmiany zachodzące na działce.

KOMENDY ŚLUBÓW
*Ślub można wziąć jedynie w kościele, na zielonym polu.
-/partner poslub <nick> - Wysyła oświadczyny danemu graczowi. (Koszt oświadczyn wynosi $350)
-/partner rozwod – Rozwodzi się z partnerem. (Koszt rozwodu, to $250)
-/partner ustawdom – Ustawia wspólny dom z partnerem.
-/partner dom – Teleportuje do wspólnego domu.
-/partner tp – Teleportuje do drugiej połówki.
-/partner chat – Włącza/wyłącza wspólny chat z partnerem.
-/partner ulecz (1-10) – Leczy partnera o daną ilość serc.
-/marry gender male/female – Ustawia płeć w związku.
-/marry list – Na chacie wyświetla się lista wszystkich małżeństw na serwerze.
-/partner prezent – Wysyła partnerowi przedmiot trzymany w łapce, jako prezent.
-/partner widziany – Na chacie wyświetla się informacja o tym, kiedy druga połówka była ostatnio na serwerze.
-/partner pvp on/off – Włącza/wyłącza możliwość walki w związku.

KOMENDY TELEPORTACJI
-/kosciol – Teleportuje gracza do kościoła.
-/pvp – Teleportuje gracza na arenę bitew.
-/spawn – Teleportuje gracza na spawn serwera.
-/hub (/lobby) – Teleportuje gracza na hub (lobby) całego serwera.
-/tpa <nick> - Wysyła prośbę o teleportację do danego gracza.
-/tpaccept – Przyjmuje prośbę o teleportację od innego gracza.
-/tpdeny – Odrzuca prośbę o teleportację od innego gracza.
-/tpahere <nick> - Wysyła danemu użytkownikowi prośbę o teleportacją do gracza.
-/thru - Teleportuje gracza w wolne miejsce przed nim.

KOMENDY VIP/SVIP
-/kit vipmb – Przyznaje użytkownikowi jednego MysteryBoxa.
-/kit svipmb - Daje graczowi jednego MysteryBoxa (jedynie svip).
-/ec – Otwiera przenośnego enderchesta.
-/craft – Otwiera przenośny crafting.
-/predkosc <1-3> - Zmienia prędkość poruszania się podczas lotu (vip ma dostęp jedynie do 1-2).

KOMENDY KOMUNIKACJI

*Komunikacja pomiędzy graczami jest dostępna nie tylko przez chat ogólny, ale także na wiele innych sposobów.

-/msg <nick><treść> - Wysyła danemu graczowi wiadomość prywatną.
-/r <treść> - Wysyła wiadomość prywatną do ostatniego gracza, z którym rozmawialiśmy.
-/mail send <nick> <treść> - Wysyła do danego gracza prywatną wiadomość, która będzie się znajdować w jego skrzynce pocztowej.
-/mail clear – Czyści skrzynkę pocztową z wszystkich wiadomości.

KOMENDY GADŻETÓW
*Gadżety, to różne efekty, stroje i inne bajery, które urozmaicają naszą grę. Wylosować je można w MysteryBoxach znajdujących się na spawnie.
-/gadzety – Otwiera okno GUI, w którym znajduje się menu gadżetów.
-/pomoc gadzety – Wyświetla wszystkie przydatne informacje, dotyczące gadżetów.

KOMENDY GŁÓWEK
-/pomoc glowki – Na chacie wyświetlają się informacje oraz lista komend związanych z główkami.
-/glowa <nick> - Kupuje głowę danego gracza. (Koszt wynosi $50)
-/glowa szukaj <nazwa> - Wyszukuje daną główkę.
-/glowki – Otwiera okno GUI, w którym znajduje się wiele różnorodnych główek.

KOMENDY GŁOSOWAŃ
*Głosować można na: słoneczną pogodę, deszczową pogodę, poranek, wieczór. Każde głosowanie kosztuje $20.
-/glosowania – Otwiera okno GUI, w którym można rozpocząć głosowanie.
-/czas tak – Oddaje głos na zmianę czasu.
-/czas nie – Oddaje głos na nie zmienianie czasu.
-/pogoda tak – Głosuje na zmianę pogody.
-/pogoda nie – Głosuje na nie zmienianie pogodny.

KOMENDY WARPÓW
-/warpy ustaw <nazwa> - Ustawia nowego warpa.
-/warpy <nazwa> - Teleportuje gracza do danego warpa.
-/warpy usun <nazwa> - Usuwa danego warpa.
-/warpy ocen <nazwa> <1-5> - Ocenia danego warpa w skali 1-5.

INNE KOMENDY
-/ignore <nick> - Ignoruje wszystkie wiadomości od danego gracza.
-/unignore <nick> – Wyłącza ignorowanie danego gracza.
-/pay <nick> <kwota> - Wysyła danemu graczowi określoną liczbę waluty serwerowej.
-/clear – Czyści ekwipunek gracza.
-/style – Otwiera okno GUI, z różnymi stylami budowniczymi.
-/sklep pvp – Otwiera okno GUI, w którym zakupić można różne przedmioty przydatne w bitwach.
-/fly – Włącza/wyłącza możliwość latania.
-/regulamin – Na chacie wyświetla się skrócony regulamin.
-/odbierz Odbiera wszelkie dostępne zestawy.
-/kit – Przyznaje graczowi jednego MysteryBoxa.
-/wiki – Otwiera okno GUI, w którym znajdują się wszystkie najbardziej potrzebne informacje.

NIEKTÓRE KOMENDY WORLDEDITA
*Prawym przyciskiem myszy (PPM) zaznaczamy pierwszy punkt edycji, natomiast lewym przyciskiem (LPM) zaznaczamy drugi punkt.
-//wand – Gracz otrzymuje różdżkę (drewnianą siekierę), pozwalającą na szybkie edytowanie terenu.
-//set <ID bloku> - Wypełnia zaznaczony teren danymi blokami.
-//undo – Cofa zmiany, które zaszły przy pomocy WorldEdit’a.
-//copy – Kopiuje zaznaczony teren. (Jedynie VIP/SVIP)
-//paste – Wkleja zaznaczony teren. (Jedynie VIP/SVIP)
-//drain – Wysusza wodę w zaznaczonym terenie.
-/itemdb – Sprawdza ID przedmiotu trzymanego w prawej łapce.

KOMENDY HUBA
-/rejestruj <hasło> <powtórz hasło> - Rejestruje gracza.
-/zaloguj <hasło> - Loguje gracza na serwer.
-/zmienhaslo <stare hasło> <nowe hasło> - Zmienia hasło do konta gracza.
-/unregister <hasło> - Wyrejestrowuje gracza z serwera.
-/premium – Zapisuje gracza na listę użytkowników posiadających minecraft premium.

KOMENDY ADMINISTRACJI
-/v (/vanisch) – Włącza/wyłącza efekt niewidzialności oraz usuwa nick z listy graczy.
-/cc (/clearchat) – Usuwa wszystkie wiadomości z chatu.
-/invsee <nick> - Otwiera podgląd ekwipunku danego gracza.
-/ec <nick> - Otwiera podgląd enderchesta danego gracza.
-/tp <nick> - Teleportuje do danego gracza.
-/tempmute <nick> <czas> <powód> - Wycisza danego gracza na określony czas.
-/mute <nick> <powód> - Wycisza danego gracza na nieokreślony czas.
-/unmute <nick> - Wyłącza danemu graczowi wyciszenie.
-/kick <nick> <powód> - Wyrzuca gracza z serwera.
-/tempban <nick> <czas> <powód> - Zablokowuje konto danego gracza na czas określony.
-/tempbanip <nick> <czas> <powód> - Zablokowuje ip danego gracza na określony czas.
-/ban <nick> <powód> - Zablokowuje konto danego gracza na czas nieokreślony.
-/banip <nick> <powód> - Zablokowuje ip danego gracza na czas nieokreślony.
-/gm <0-3> - Zmienia tryb gry. (0-survival, 1-creative, 2-adventure, 3-spectator).

CHEATY CZĘSTO UŻYWANE NA TRYBIE CREATIVE:
*Wspomagacze, czyli rzeczy ułatwiające rozgrywkę, pozwalające graczom mieć nieuczciwą przewagę.
-Killaura – Cheat pozwalający na atakowanie przeciwnika z dalszej odległości, dodatkowo nawet na niego nie patrząc.
-Antiafk – Postać gracza co jakiś czas sama porusza się, aby gracz nie został wyrzucony z serwera.
-Speed Hack – Gracz porusza się szybciej.
-Armor ESP – Gracz widzi uzbrojenie swoich przeciwników.
-Criticals – Gracz zadaje większe obrażenia niż normalnie.
-Antifire – Gracz nie otrzymuje obrażeń od ognia.
-Bunny Hop – Gracz automatycznie podskakuje podczas ruchu.
-Fly (Fligth) – Jak sama nazwa wskazuje, gracz po prostu może latać.

Edited by Guest

Podanie jest po prostu piękne, wzór do naśladowania - długie, rozbudowane, schludne. Co prawda zdarzają się małe niedociągnięcia, ale patrząc na ogół naprawdę robi wrażenie. Poza tym spełniasz wymagania, masz odpowiedni staż itd.

Jak najbardziej na tak, powodzenia!

Dobry wieczór panie kozo. Te zdania aż w oczy bolą. Jakby, żeby nie było, że mi się nie podoba, ale totalnie odrzuca mnie ilość zdań do przeczytania tego. Estetyka jest dziwna. Tak jak mówie, nawet nie chce mi się tego czytać, totalnie mnie to podanie odrzuca. Masz mnóstwo kar. Dodatkowo chciałbym  podkreślić twoje zachowanie na serwerze (nawet ostatnio). Wbijałeś na serwer i ciągle "Gruby :)", a w każdym zdaniu pisałeś "XD". Nie wiem po co napisałeś, że masz rocznikowo 14 lat oraz, że twój wcześniejszy nick to MiszMasz_.Podsumowując:

Minusy:

- Długość podania (Jak dla mnie mogłeś oszczędzić sobie pare zdań). 

- Kary.

- Zachowanie.

Plusy:

- Estetyka podania.

- Długość podania (Wiadomo, że to może być plus jak i minus, ponieważ widać, że się nad tym starałeś).

- Wymagania spełniane.

- Staż.

Osobiście nie wyobrażam sobie ciebie w roli helpera. Spowodowane jest to twoim zachowaniem. Zmiana nicku, to nie zmiana osobowości. Jesteś jaki byłeś, nic się nie zmieniłeś.

Jestem na tak z ogromnym -.

• Haha 2

Bardzo dobrze napisane podanie, dobry dobór słów oraz czytelny wzór. Dużo komend, co pokazuje że jesteś bardzo rozeznany w tym trybie. Bardzo rozbudowane zdania.

Oczywiście znajdą się jakieś niedociągnięcia jak literówki oraz niepotrzene przecinki ale jak dla mnie można przymknąć oko.

Jestem na tak z małym -. Życzę powodzenia!

Super podanie, lepszego nie widziałem w tym roku.

Jestem na tAk z małym minusem za te przecinki losowo wstawione w środek zdań, bo mnie one ogromnie irytują

Edited by Cedi

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use along with Guidelines and Privacy Policy