Jump to content

[Dyskusja] Post 1 - Przyszłość...

Recommended Posts

Według mnie przyszłość tego serwera, forum... Poprostu nie wygląda dobrze. Nie wiem jak to wygląda z perspektywy funduszy ale raczej źle nie jest bo gdyby tak było wyłączyli by toxic ocean, wszystkie SVE oprócz 1.19 i freebuild, ale nadal. Czy ktokolwiek ma jakieś spekulacje przyszłościowe? Po tym jak 2/3 administracji odeszło, zaobserwowałem spory problem w moderacji niektórych trybów. Jakby na creative siedziałem przez dobre 6/7 godzin 2 dni temu, ile razy widziałem kogokolwiek z administracji? raz, i to była @Sytrysia, która była tam tylko po to by zbanować jedną osobe za lagarke (która funcjonowała dobre 2 godziny i wywaliła serwer 6 razy). Z tego co wiem box pvp nie jest w aż tak złej sytuacji jak creative, ale obecnie jedyny dobrze funkcjonujący tryb to chyba Survival z działkami i SVE 1.19. Podania na grafika są zamknięte pomimo, że na stan obecny jest tylko 1 grafik, a to raczej wystarczająco nie jest na serwer tego rozmiaru. Według mnie ten serwer równie i może nie zobaczyć światła w następnym roku, a może wyczołga się jakoś z obecnej sytuacji w np. wakacje kiedy dużo więcej osób będzie grać. Przyszłości przewidzieć nie umiem, ale obecnie Crafted jest jak łódź na morzu, ale nikt żadnego lądu nie widzi... Nie wiem może jacyś ludzie dołączom do administracji, nawet ja o tym myśle ale raczej się nie dostanę, z moim tłem przewinień. Ale liczę że padnięte tryby odżyją, i jakieś nowe osoby w administracji dojdą, żeby było poprostu lepiej. Raczej za szybko do etapu jak było w poprzednim roku nie dojdziemy, ale byle @Pjo miał pieniądze skąd brać, a powinniśmy przeżyć. W najgorszym razie forum zostanie serwer na discordzie, serwer TS3 wyłączony i będziemy mieli powiedzmy 3 tryby. Ale liczmy że do tego nie dojdzie. Częściowo, to co ludzie mówili że serwer upadnie za 2/3 lata w 2020/2021, było częściowo prawdziwe, pytanie czy @Hugo nie płacił czy co, ale raczej się nie dowiemy. Więc czy macie coś do powiedzenia na temat tego tematu?...

Edited by Nekotqki
Zmiana tytułu, aby pasował do przyszłych postów
  • Super 2

Szanuje, że Ci się chciało to pisać 👀

Crafted upada i tyle. Administracja ma wywalone bo "mają swoje rzeczy prywatne" czyt. Granie w lola itd 

Helperzy karają za byle co bo ponoć "mają wiele taryfikatorów i nie wyrabiają". Smiesznie się na to wszystko patrzy... Jeżeli nadal tak pójdzie @Pjo radzę ci usunąć takie tryby jak:

- Toxic Ocean

- FreeBuild

- Zrobić nową edycję trybu Sky12

I zastąpić je jakimiś nowymi typu:

Bedrock

Skywars / Skygen

Gildie 

OneBlock

Inaczej ten serwer upadnie doszczędnie szybciej niż  wystartował serwer byłego H@ @Hugo 

Pozdro. 

Edited by Vshyie_
  • Haha 1

2 minuty temu, Vshyie_ napisał:

Szanuje, że Ci się chciało to pisać 👀

Crafted upada i tyle. Administracja ma wywalone bo "mają swoje rzeczy prywatne" czyt. Granie w lola itd 

Helperzy karają za byle co bo ponoć "mają wiele taryfikatorów i nie wyrabiają". Smiesznie się na to wszystko patrzy... Jeżeli nadal tak pójdzie @Pjo radzę ci usunąć takie tryby jak:

- Toxic Ocean

- FreeBuild

- Zrobić nową edycję trybu Sky12

Inaczej ten serwer upadnie doszczędnie szybciej niż  wystartował serwer byłego H@ @Hugo 

Pozdro. 

Pisałem to prawie że godzine, ale wiedziałem że raczej nikomu innemu się pisać tego nie chce, ale jeśli ten wątek się przyjmie, to może zrobie kontynuacje.

• Lubię to! 1
  • Super 1

Dzień dobry, to może ja się też wypowiem?

12 minut temu, Nekotqki napisał:

Jakby na creative siedziałem przez dobre 6/7 godzin 2 dni temu, ile razy widziałem kogokolwiek z administracji? raz, i to była @Sytrysia, która była tam tylko po to by zbanować jedną osobe za lagarke (która funcjonowała dobre 2 godziny i wywaliła serwer 6 razy)

Creative nigdy taki nie był, dziś wbił też kokos, lecz to był event więc wiadomo...

Na sky19 jest po 10 graczy w godzinach w których w zeszłym roku było około 60 osób. Tam sytuacja jeżeli chodzi o graczy jest gorsza niż pod koniec poprzedniej edycji, nie ma tam z kim pisac. Administracja często jak jest to siedzi na afku

15 minut temu, Nekotqki napisał:

a może wyczołga się jakoś z obecnej sytuacji w np. wakacje kiedy dużo więcej osób będzie grać.

Z mojego punktu widzenia wakacje będą przełomowym punktem. Jeżeli q wakacje serwer nie odżyje to pewnie padnie.

Na serwerze jest też problem z tym, że przy każdym nowym trybie/nowej edycji trybu z innych trybów rozchodzą się gracze, co doprowadza do tego, że np. na sky19 zobaczymy po 15 graczy, i praktycznie brak administracji, lub na cr 40 stałych graczy, ale brak administracji. To także powód, bez administracji pojawiają się cheaterzy, czy osoby które przychodzą lagowac serwer. Niektóre osoby mogą przez to odejść z serwera. Na serwerze jest też wiele błędów, które pomimo zgłaszania nie są naprawione. 

Pozdrawiam

• Lubię to! 3

8 minut temu, TheMoonLight napisał:

Mogę się w prosty sposób wypowiedzieć. Jakby nie stary HeadAdmin sieci (tj. Hugo), to ten serwer nie miałby prawa istnieć. To on ogarniał regulaminy, działy, wydarzenia, kary i wiele więcej. Z mojej perspektywy Pjo nic nie robił (tak jak teraz xd). Mówienie na zasadzie "Hugo kopiuje od crafteda", bo co? Żałosne argumenty takie osoby dają. To on pisał wszystkie regulaminy, działy i ogarniał większość rzeczy. Do tego sam fakt, że mają to samo forum, to nic wow. Forum jest oparte na system Invision Community. No bez przesady. Za chwilę stwierdzimy, że jeśli ktoś robi opracowanie nr. 1 w Wordzie, to opracowanie nr. 2 to kopia, bo przecież pisane też w Wordzie. Pamiętam osobę, która na discordzie aktualnego serwera byłego HeadAdmina obrażała jego serwer, zachowywała się dziecinnie i stwierdziła, że kocha crafted, więc nie patrze jak jest naprawdę, a obrażę serwer byłego HeadAdmina, tak jak zachowuje się typowy 10-latek. I ta sama osoba rekrutowała około 3 miesiące później na stanowisko moderatora forum. Jak ktoś jest aktywny od marca/kwietnia, to można w łatwy sposób zobaczyć. Kierując się moim przykładem. Czekałem około dwa miesiące na rozpatrzenie podania, by dowiedzieć się, że przyjęli kogoś z administracji. Nie rozpatrując nawet, czy była to faworka, czy też nie. Aktualny administrator forum nie raczył ich rozpatrzeć. Jeśli jesteś na jakiejś randze - wypełniasz swoje obowiązki. Nie możesz? Sprawy prywatne? Spoko! Rezygnujesz/robisz sobie przerwę od rangi. Ale głupie jest pisanie, jak niektórzy są zajęci, a później na serwerze administrator gra, chilluje. Oczywiście. Każdy ma prawo do odpoczynku. Ale nie rozpatrywanie podań przez dwa tygodnie? No trochę słabe. Mogę szczerze powiedzieć, że o randze helpera trybu Lucky SkyBlock12 zastanawiałem się od kwietnia 2022r. Dużo osób mi proponowało, że się nadaję na tą rangę itp. Ale cały czas miałem wątpliwości dotyczące administracji. Trwały tak długo, że zakończyłem rozgrywkę w końcówce listopada 2022r. Można też obliczyć, że nad rekrutacją do administracji myślałem, aż 9 miesięcy. Aktualnie wiem, że nie będę już raczej rekrutował do administracji. Jedynym wyjątkiem byłby fakt, że administracja się zmieni, a by tak się stało, musiałaby być nowa administracja, co pewnie się nie stanie. I tak. Ja nie zawsze będę miły. Dlaczego? Jestem osobą kompetentną i polegam na zasadzie. Jesteś wobec mnie fair? Ja też będę. Nie tylko z jednej strony. Dlatego wiem, że rekrutacja na tym serwerze nie ma po prostu sensu. Za niecały miesiąc mam egzaminy, czyli wg. mnie najważniejszy w życiu egzamin. Na razie częściowo odpuszczam grę na serwerze mc, a pewnie moja aktywność na forum również spadnie. Wracając do sytuacji "upadnięcia serwera". Moje zdanie wygląda krótko i następująco. Pjo nadal nie będzie zajmował się serwerem? Serwer upadnie. I wątpię, że crafted ma najlepszy sv + działki w Polsce, aktualnie gram na lepszym, lecz większość się doczepi, więc tak, tak, nie mi to oceniać. Byłem BetaTesterem trybu svdzialki, nagrody dla BetaTesterów miały być rozdane w 48h, a były rozdane miesiąc później, a co lepsze nie dla wszystkich! Ja osobiście zgłosiłem parę błędów i wypowiadałem się pod propozycjami. I co? No nic nie dostałem. Zero. Pjo moja wiadomość odczytał, bo upomniałem się o to, ale aż do dnia dzisiejszego dalej nie odpisał. W momencie, w którym to piszę (30.04), minęło już 15 dni od momentu wysłania wiadomości. Na serwerze byłego HeadAdmina on sam gra na trybach non-stop, pomaga. A tutaj? Pjo grał dwa tygodnie, by pokazać że gra. A przez następne dwa tygodnie bywał już rzadziej. Sam crafted jest serwerem p2w. No chyba, że ktoś sądzi, że komenda /repair, czy też /fly na survivalu nie jest p2w xdd. Smutno mi się na to patrzy. Kiedyś w wakacje 2022r. grało się do 4 nad ranem i była zbudowana ta społeczność, a moi znajomi zrezygnowali z gry na tym serwerze, a administrator, który miał wtedy rangę KidModa zachowywał się "przyjaźnie", dało się pogadać. Nie mi to oceniać, ale nim wyższa rangę miał, tym gorzej się zachowywał, nie dało się pogadać tak jak kiedyś. W ferie zimowe/wiosenne aktywność nie była zbytnio większa, więc nie sądzę by w wakacje było lepiej. Serwer głównie się utrzymuje z trybu sve19, a jak dobrze wiemy, to Doknes go promuje. Sve dodaje te czasami nawet 200 osób, gdzie na serwerze jest 400-500, co stanowi około 40 - 50% całego serwera. Brak nowych edycji starych trybów lub zakończenia starych zmienia opinię wielu osób dotyczącą serwera. Jeśli to przeczytałeś, to dziękuję, bo pisałem to około 35 minut, miłego dnia/wieczoru/nocy :D

Wszystko ładnie wyjaśniłeś. To koniec tego serwera @Pjo zwijaj manaty i zamykaj ten cyrk.. 

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Przykro mi 1
  • Zły 1

Chciałbym jeszcze dodać, że z fabrica da się wejść na sve 19, pomijając to moderatorzy czy tam j@ nie sprawdzają mk sam latałem kilka dni i bana nie mam i dalej nie będę miał. Tryby są zaniedbywane, nie wspominiając o tym, że tryb ToxicOcean, na którym nikt nie gra nie został jeszcze usunięty. Podsumowując crafted upada pozdrawiam

Edited by 1__1
  • Lubię to! 1

Posted (edited)

To co napisał moonlight - fakt. Jednak pjo robił też dużo, ale na początku serwera. Hugo był takim "właścicielem duchem" crafteda. Zauważcie też to, że sieć działa nieprzerwanie od 2017 (z przerwą od 2012) i po prostu już każdy się nią znudził. Pjo, który nie wie jak sobie poradzić aby serwer był popularniejszy, zamiast płacić nowym i popularniejszym youtuberom płaci doknesowi za trolle xd. Moim zdaniem, ludzie którzy mówią że crafted upada mają rację. Chciałbym również dopisać, że crafteda robił w 80% Hugo i administracja, zdarzało się nawet że pjo był tylko parę razy obejrzeć dany tryb. Jeśli ktoś by mówił, że kocha crafted a serwer Hugo to gówno, to byłby hipokrytą. Serwer Hugo bossa jest tworzony w podobnym stylu co crafted, bo oni robili większość rzeczy na craftedzie, nie zdziwcie się. Na koniec chciałbym dodać, że ten serwer umrze przed świętami. I jest na to bardzo duża szansa. Gdyby nie hipokryza @Pjo, jego zniechęcenie do prowadzenia Tej sieci, lenistwo i brak zmian - serwer mógłby nadal mieć swoje czasy świetności, gracze by chętnie tutaj grali, ale jednak, coś w tym serwerze po prostu pękło.

Edited by Viral
  • Lubię to! 2
  • Super 2

Posted (edited)

Zgadzam się z tym co mówicie, crafted jest chyba jednym z nielicznych serwerów jakie jeszcze prowadzą tryby, które już dawno wypadły z mody. Obecnie większości community mc interesuje się PvP, dlatego na sve przebywa najwięcej osób. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem w obecnej sytuacji jest zamknięcie wszystkich trybów i otwarcie kilku nowych:

Jednego nowego sve na wersję 1.20 o na prawdę dużej ilości slotów, co najmniej 2 razy większej niż poprzednie. Automatycznie administracja sve skupiłaby się na jednym trybie przez co nie będą pojawiać się tryby gdzie jest jedynie kilkanaście cheaterów i 0 zainteresowania administracji.

Powiedzmy, że jeden tryb taki np. skyblock może zostać, fajnie jakby też powstał na 1.20.

Do tego nowy tryb pvp duels, jest to bardzo popularny tryb, jednak większość serwerów nie radzi sobie z lagami na takich trybach. Gdyby crafted nie ponowił błędu z np. sve 1.14 gdzie takowe występowały często (domyślam się, że z powodu umyślnych działań graczy i grup cheaterów), to wydaje mi się że crafted mógłby zrobić na prawdę fajne duelsy. Mają fajną maszynę i po wyłączeniu wszystkich trybów można postawić mniej ale za to z większymi możliwościami. Była by to też łatwa sprawa dla administracji, większość skarg przyjmowanych na forum, nie wymaga dużej aktywności i doszukiwania się różnych "zorganizowanych grup przestępczych" , bo zawsze jedna ze stron będzie zgłaszać problem.

Do tego można dorzucić tryb FFA, też bardzo popularny i opierający się na pvp.

!!! Żadnych bed warsów i nowych fb bo nie ma sensu odkopywać tego samego za przeproszeniem gówna. To są tryby obecnie dające znikome ilości nowych graczy, a crafted jedynie traci starych !!!

Edited by Adam_2

Posted (edited)
2 godziny temu, Adam_2 napisał:

!!! Żadnych bed warsów i nowych fb bo nie ma sensu odkopywać tego samego za przeproszeniem gówna. To są tryby obecnie dające znikome ilości nowych graczy, a crafted jedynie traci starych !!!

Zgadzam się tutaj z tobą, osoby które grają od krótszego okresu czasu preferują tryby szybkie, dynamiczne. Jakieś nowe oryginalne koncepty też mogły by być spoko, ale survival + cuboidy jest na praktycznie każdym serwerze. Obecnie Crafted ma dużo trybów, których ludzie poprostu, aż tak bardzo już się nie interesują. Gdyby @Pjo posłuchałby, jakiś rzeczywiście ciekawych propozycji, to serwer byłby w dużo lepszym stanie, a na stan obecny większość trybów albo nie jest ciekawa dla nowszych graczy, albo są poprostu przestarzałe. Rozumiem Creative i np. Skyblock, te tryby mogą zostać ale toxic ocean to skyblock ale na wodzie, a freebuild to skyblock + creative sklejone w jedno.

Edited by Nekotqki
Naprawiłem komentarz
  • Lubię to! 2

• Senpaqii changed the title to [Dyskusja] Post 1 - Przyszłość...

@Senpaqiizgadzam się, lecz według mnie to przez Doknesa Crafted umiera. Bo robi on cringe'owy content z trollowania i gracze nie wchodzą na serwer, ponieważ myślą że jest tu słabe community które jest np. toxic. Więc już reszte możecie sobie dopowiedzieć sami :p

• Zły 1

Teraz, K3Lp0n napisał:

@Senpaqiizgadzam się, lecz według mnie to przez Doknesa Crafted umiera. Bo robi on cringe'owy content z trollowania i gracze nie wchodzą na serwer, ponieważ myślą że jest tu słabe community które jest np. toxic. Więc już reszte możecie sobie dopowiedzieć sami :p

Na temat doknesa i dealereq zrobię jeszcze post ale na to jeszcze trochę poczekasz.

• Lubię to! 1

• Właściciel+

Zazwyczaj nie udzielam się pod takimi dyskusjami, jednak w związku z wydarzeniami ostatniego czasu i różnymi negatywnymi emocjami wśród członków naszej społeczności tym razem zrobię inaczej.

Jedna, najważniejsza rzecz - nie straciłem zapału do prowadzenia Crafteda. Łącznie prowadzę go od 2012 roku (wersja v1) i nie pozwolę mu upaść. 

Od stycznia tego roku zdążyłem wprowadzić dwa nowe tryby które cieszą się zainteresowaniem graczy, 3 aktualizacje trybów (a tuż za rogiem kolejna), tiktoka sieci który cieszy się sporymi zasięgami i zostało wprowadzonych wiele wewnętrznych zmian. 
Uważam że sporo się zmieniło. Podczas tworzenia nowych trybów i wprowadzania aktualizacji zawsze słuchamy opinii graczy, aby jak najlepiej wam się tutaj grało!

Trzeba dalej sieć unowocześniać, trzeba zmian. Mam konkretny plan na crafteda i cały czas go wykonuje. Świetny zespół administracji w tym wszystkim pomaga. Już w trakcie “produkcji” są 2 tryby gry które na pewno wam się spodobają. Do tego opracowywanych jest wiele innych zmian w działaniu naszej społeczności. Wszystko jednak potrzebuje czasu. Nie można wszystkiego wykonać na szybko, byle jak, gdyż każdy zmieniony element musi być dokładnie przemyślany, żeby nie sprawił niespodziewanego problemu po czasie. Jednak idziemy do przodu i będzie tylko lepiej! 

• Lubię to! 5
  • Super 3
  • Haha 2
  • Wow 1

4 minuty temu, Pjo napisał:

Zazwyczaj nie udzielam się pod takimi dyskusjami, jednak w związku z wydarzeniami ostatniego czasu i różnymi negatywnymi emocjami wśród członków naszej społeczności tym razem zrobię inaczej.

Jedna, najważniejsza rzecz - nie straciłem zapału do prowadzenia Crafteda. Łącznie prowadzę go od 2012 roku (wersja v1) i nie pozwolę mu upaść. 

Od stycznia tego roku zdążyłem wprowadzić dwa nowe tryby które cieszą się zainteresowaniem graczy, 3 aktualizacje trybów (a tuż za rogiem kolejna), tiktoka sieci który cieszy się sporymi zasięgami i zostało wprowadzonych wiele wewnętrznych zmian. 
Uważam że sporo się zmieniło. Podczas tworzenia nowych trybów i wprowadzania aktualizacji zawsze słuchamy opinii graczy, aby jak najlepiej wam się tutaj grało!

Trzeba dalej sieć unowocześniać, trzeba zmian. Mam konkretny plan na crafteda i cały czas go wykonuje. Świetny zespół administracji w tym wszystkim pomaga. Już w trakcie “produkcji” są 2 tryby gry które na pewno wam się spodobają. Do tego opracowywanych jest wiele innych zmian w działaniu naszej społeczności. Wszystko jednak potrzebuje czasu. Nie można wszystkiego wykonać na szybko, byle jak, gdyż każdy zmieniony element musi być dokładnie przemyślany, żeby nie sprawił niespodziewanego problemu po czasie. Jednak idziemy do przodu i będzie tylko lepiej! 

Boxpvp jest martwe,  także nie cieszy się zainteresowaniem graczy. Jeśli słuchacie opinii graczy, to moja teściowa jest chrzestna majora xD. Bez Hugo ta sieć upadnie, mówię wam. Poczekajcie do świąt.

• Lubię to! 3
  • Haha 2

Cześć, szczerze powiem że zadziwiła mnie wasza odpowiedź, jak serwer może upaść tak szybko gdy gra na nim dziennie więcej niż 500-ciuset graczy a na serwerze wiele nowoczesnych trybów? Jak widać już od jakiegoś czasu albo i nie powiem że każdy z trybów cieszy się dużą popularnością. Takie tryby jak FREEBUILD oraz TOXICOCEAN na craftedzie są już dość długo i gracze już mogli znudzić się takimi trybami, lecz nie uważam że to razem z serwerem "upada". Jest wiele nowych trybów, i jak już wiadomo ostatnio była duża aktualizacja trybu BOXPVP gdzie dodano wiele ciekawych funkcji oraz fajnych dodatków takich jak kopalnia ametystu. Patrząc na tryby Survival Extreme 1.14/1.19 aktualnie na tych trybach gra więcej osób niż na innych serwerach. Pozatym gracze lubią "nowości" dlatego nie wiem czemu piszecie że "X tryb upada" jest to spowodowane między innymi trybami które są nowością gdy tryb SURVIVAL + DZIAŁKI wystartował gracze z boxpvp uciekli na chwile aby zagrać na nowo powstałym trybie

21 godzin temu, Viral napisał:

Boxpvp jest martwe,  także nie cieszy się zainteresowaniem graczy. 
Natomiast ja uważam że dziennie liczba graczy to 60 a jest to dużo więcej niż na niektórych serwerach. Nawet jak tryb ma mało graczy to i tak dobrze "że ich ma"! To znaczy że crafted nie upadnie na chwile obecną.

21 godzin temu, Pjo napisał:

nie straciłem zapału do prowadzenia Crafteda. Łącznie prowadzę go od 2012 roku
Widać i to bardzo jak Pjo przykłada się do tworzenia i rozwijania serwera, uważam że 11 lat to długi okres czasu, Pjo czyli właściciel tego serwera poświęcił dużo czasu aby stworzyć ten serwer, wszystkie pluginy, forum, lobby i tyle trybów!

23 godziny temu, Senpaqii napisał:

Na temat doknesa i dealereq zrobię jeszcze post.
Doknes jest Głównym Youtuberem Sieci który stara się rozkręcić serwer aby grało na nim więcej graczy (nawet jak jego widownia to dzieci) gracze lubią takie serwery i taki kontent - (oczywiście nie wszyscy).

W dniu 1.05.2023 o 11:58, Adam_2 napisał:

Jednego nowego sve na wersję 1.20 o na prawdę dużej ilości slotów, co najmniej 2 razy większej niż poprzednie. Automatycznie administracja sve skupiłaby się na jednym trybie przez co nie będą pojawiać się tryby gdzie jest jedynie kilkanaście cheaterów i 0 zainteresowania administracji.
Jako były Helper [SVE] widze że administracja zajmuje się wszystkimi trybami NA KAŻDYM COŚ SIĘ DZIEJE, więc może daruj sobie wypowiedzi w stylu "kilkanaście cheaterów i 0 zainteresowania administracji." - administracja się stara jak może.

• Haha 4

4 minuty temu, Combii_ napisał:

nie straciłem zapału do prowadzenia Crafteda. Łącznie prowadzę go od 2012 roku
Widać i to bardzo jak Pjo przykłada się do tworzenia i rozwijania serwera, uważam że 11 lat to długi okres czasu, Pjo czyli właściciel tego serwera poświęcił dużo czasu aby stworzyć ten serwer, wszystkie pluginy, forum, lobby i tyle trybów!

11 lat? Coś ci nie pykło, była 3/4 letnia przerwa w prowadzeniu serwera. Tyle trybów? Śmieszne, w większości pomagali mu ludzie z wyższej administracji. Hugo, misiek, mag mikolaj, nicexdd rowniez je robili, a pjo tylko wszystko oplacal i czasem cos pomogl.

6 minut temu, Combii_ napisał:

Na temat doknesa i dealereq zrobię jeszcze post.
Doknes jest Głównym Youtuberem Sieci który stara się rozkręcić serwer aby grało na nim więcej graczy (nawet jak jego widownia to dzieci) gracze lubią takie serwery i taki kontent - (oczywiście nie wszyscy).

Stara się rozkręcić serwer aby grało na nim więcej graczy? Czy tylko Pjo mu płaci aby nagrywał z niego cringowe filmy, doknes już nie jest dobrym źródłem do promowania filmików.

7 minut temu, Combii_ napisał:

Jako były Helper [SVE] widze że administracja zajmuje się wszystkimi trybami NA KAŻDYM COŚ SIĘ DZIEJE, więc może daruj sobie wypowiedzi w stylu "kilkanaście cheaterów i 0 zainteresowania administracji." - administracja się stara jak może.

To, że byłeś helperem sve nic nie znaczy. Nie miałeś dostępu do większości informacji, tylko do tych podstawowych. Nie masz pojęcia, co się dzieje w administracji. Na fb, toxicoceanie, czy pozostałej ilości trybów często brakuje administracji, a taka lag maszynka na cr - działała około 6h. To pokazuje, jak administracja upadła po 6 stycznia. Dosłownie na cr była zgraja cheaterów, i dopiero po czasie zostali banowani. Obecnie sytuacja jest nawet git, siedzi jakiś sobie kidmodzik z godzinkę w dniu i nie ma zbytnio aktualnie jakiegoś haosu. 

Posted (edited)
W dniu 1.05.2023 o 16:14, Pjo napisał:

Świetny zespół administracji w tym wszystkim pomaga.

Pjo nie oszukumy sie, ale w tym momencie administracja jest na najgorszym poziomie? a dlaczego? juz spiesze z odpowiedzia! przyjmujecie osoby, ktore liżą wam rowy :) Widzialam bardzo duzo wspanialych podan osob, ktore graja od samego poczatku, staraly sie, mialy nienaganna opinie graczy. Podania zostaly odrzucone. o trybach szkoda gadac. Pisanie czegos w stylu "nie stracilem zapalu do tworzenia crafted" mija sie z faktycznym stanem tego miejsca. 

Jestem stalym graczem, od 2017 udzielalam sie bardzo czesto, wiec wydaje mi sie, ze moja opinia bedzie trafną opinią. Serwer od 2021 traci bardzo duzo, dzieki temu, ze nic na nim sie nie dzieje. Po co graczom nastepne tryby survival? Może czas na nowego skyblocka, freebuilda? Kiedy ostatnio cos sie tam dzialo? o toxicu nie wspomnę. Bedwarsy byly obiecywane przez dlugi czas. Mialy byc wypuszczone 2 tygodnie po poscie o decyzji. Gdy gracze zaczeli sie tym interesowac - wszystko zostalo zamiecione pod dywan. 2018-2019 byly swietnymi czasami w spolecznosci crafteda. Dobra administracja, wiele graczy i dobra reklama rozbudowywala wystarczajaco serwer. Wymagania na miniyt oraz yt byly zawyzone, dzieki czemu serwer w szybkim czasie upadl na spolecznosci, poniewaz rozglos byl mniejszy. Doknes i Dealer przyciagneli duzo osob, ale nastepne ich reklamy byly od dupy stony nagrane i nie zachecaly. 

Moze uwierzylabym w ten twoj caly zapal, gdyby tutaj cos sie dzialo, ale nic nie widac. Nawet aktualizacje zbyt wiele nie przynoszą. Zawsze chcialam byc helperem na tym serwerze, niestety ilosc kar mi to uniemozliwiala :) Spoko, stracilam ta chec. Nikt z administracji nie byl tutaj wystarczajaco doceniany. Na poczatku roku odeszla spora ilosc admy- nie bylam za tym pomyslem, wydawalo mi sie, ze to nie bylo w porzadku, ale po rozpoczeciu serwera Hugo zauwazylam o co chodzilo. Mimo tego, ze jego serwer jest zrobiony na bazie crafteda jest o wiele bardziej dopracowany, ma wiele fajnych czynnikow, dzieki czemu granie 1,5 miesiaca nie nudzi. Tutaj jest odwrotnie. 

Edited by Malaysia
  • Lubię to! 5

11 godzin temu, Malaysia napisał:

Pjo nie oszukumy sie, ale w tym momencie administracja jest na najgorszym poziomie? a dlaczego? juz spiesze z odpowiedzia! przyjmujecie osoby, ktore liżą wam rowy :) Widzialam bardzo duzo wspanialych podan osob, ktore graja od samego poczatku, staraly sie, mialy nienaganna opinie graczy. Podania zostaly odrzucone. o trybach szkoda gadac. Pisanie czegos w stylu "nie stracilem zapalu do tworzenia crafted" mija sie z faktycznym stanem tego miejsca. 

Jestem stalym graczem, od 2017 udzielalam sie bardzo czesto, wiec wydaje mi sie, ze moja opinia bedzie trafną opinią. Serwer od 2021 traci bardzo duzo, dzieki temu, ze nic na nim sie nie dzieje. Po co graczom nastepne tryby survival? Może czas na nowego skyblocka, freebuilda? Kiedy ostatnio cos sie tam dzialo? o toxicu nie wspomnę. Bedwarsy byly obiecywane przez dlugi czas. Mialy byc wypuszczone 2 tygodnie po poscie o decyzji. Gdy gracze zaczeli sie tym interesowac - wszystko zostalo zamiecione pod dywan. 2018-2019 byly swietnymi czasami w spolecznosci crafteda. Dobra administracja, wiele graczy i dobra reklama rozbudowywala wystarczajaco serwer. Wymagania na miniyt oraz yt byly zawyzone, dzieki czemu serwer w szybkim czasie upadl na spolecznosci, poniewaz rozglos byl mniejszy. Doknes i Dealer przyciagneli duzo osob, ale nastepne ich reklamy byly od dupy stony nagrane i nie zachecaly. 

Moze uwierzylabym w ten twoj caly zapal, gdyby tutaj cos sie dzialo, ale nic nie widac. Nawet aktualizacje zbyt wiele nie przynoszą. Zawsze chcialam byc helperem na tym serwerze, niestety ilosc kar mi to uniemozliwiala :) Spoko, stracilam ta chec. Nikt z administracji nie byl tutaj wystarczajaco doceniany. Na poczatku roku odeszla spora ilosc admy- nie bylam za tym pomyslem, wydawalo mi sie, ze to nie bylo w porzadku, ale po rozpoczeciu serwera Hugo zauwazylam o co chodzilo. Mimo tego, ze jego serwer jest zrobiony na bazie crafteda jest o wiele bardziej dopracowany, ma wiele fajnych czynnikow, dzieki czemu granie 1,5 miesiaca nie nudzi. Tutaj jest odwrotnie. 

Właśnie o to chodzi, ktoś pisze podania na helpera, moderatora forum i dostał bana na serwerze (SVE) 3 lata przed tym jak pisał podanie, i dajmy że miał 100 punktów karnych, i ostatnie z nich wygasły też 3 lata temu. Ma całkiem dobrą opinie na serwerze, ale niestety nie przyjmą go, nawet jeśli pomaga, pisze skargi i jest miły teraz. Ponieważ 3 lata temu miał xray'a.

• Lubię to! 1
  • Super 1

9 godzin temu, Senpaqii napisał:

Właśnie o to chodzi, ktoś pisze podania na helpera, moderatora forum i dostał bana na serwerze (SVE) 3 lata przed tym jak pisał podanie, i dajmy że miał 100 punktów karnych, i ostatnie z nich wygasły też 3 lata temu. Ma całkiem dobrą opinie na serwerze, ale niestety nie przyjmą go, nawet jeśli pomaga, pisze skargi i jest miły teraz. Ponieważ 3 lata temu miał xray'a.

co z Kacprem? Byłym modem forum, miał jakieś 2 globale i go przyjęli xD

23 minuty temu, K3Lp0n napisał:

@Viral Pjo nic nie robił, to dzięki Hugoo ten serwer żyje

Czyli chcesz powiedzieć, że to Hugo opłacał cały serwer i załatwiał reklamy, i na początkach serwera też pjo nic nie robił?