Jump to content

Poradnik o BoxPvP(4/5 - tipy)

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, dziś chciałbym wam powiedzieć o lifehackach na Box PvP. Pierwszą rzeczą którą trzeba zrobić na BoxPvP jest odebranie darmowego vipa pod komendą /darmowyvip. Jest na 3 dni i oferuje on nam dostęp do całego seta 12 codziennie. W pakiecie jest hełm, klata, spodnie, laczki, miecz, kilof, elytra, a także kox, 4 revile i 32 złociste płomienie (jeden z typów żetonów). Żeby takowego odebrać trzeba użyć komendy /kit lub /kit claim vip. Z innej beczki najbardziej opłacalnym generatorem jest generator lapisu, a nie jak - wbrew pozorom - uważa wielu graczy generator nederytu. U NPCów ulepsza się zbroje diamentowe więc teoretycznie ulepszenie jej pod komendą /narzedzia jest drogą w jedną strone. NIE! Pod tą samą komendą znajdziesz NPCa o nazwie KOWAL który pozwoli ci wymienić rzeczy nederytowe z powrotem za diamentowe. W takim razie po co w ogóle wymieniać zbroję na nederytową? Chociażby do pojedynków. Zmieniając temat; nie opłaca się robić zbroji od zera u NPCów, ponieważ dużo taniej wyjdzie zdobycie np. seta 16 kupując go na /ah. Kiedyś istniał sposób na bezpieczną wymianę pod komendą /wymiana no ale niestety admini ją zjepsuli. Niektórzy - w tym ja - przy pełnym eq ładowali wszystko do schulkerów przy pomocy skrótu klawiszowego SHIFT + 2x LPP, a później rozładowywali swoje schulkery u bankiera. Robili to w celu zredukowania częstotliwości potrzeby chodzenia do tego NPCa. ALE było to bezsensowne, ponieważ da się to zredukować używając tego samego skrótu klawiszowego ale w menu sprzedaży(/sprzedaz). Wiecie że żeby wrócić ze strefy PvP wcale nie trzeba używać elytry? Zastąpi wam to komenda /spawn. Co więcej bardzo przydatne są tez warpy których lite możecie sprawdzić przy pomocy /warpy. Nie warto marnować zł na vipa na serwerze ponieważ gdy uzbieracie 4320 craftedminut możecie kupić go za te pieniądze.

Edited by Krypton_2137

3 godziny temu, Krypton_2137 napisał:

Nie warto marnować zł na vipa na serwerze ponieważ gdy uzbieracie 4320 craftedminut możecie kupić go za te pieniądze.

kolego to się nie opłaca wgl to kim ty jesteś żeby te poradniki pisać grasz ty tam wgl an tym bpvp?

@lysoci__ Tak gram na tym serwerze i to co powiedziałem jest moją opinią, ale jeśli naprawdę wolisz wydawać prawdziwe pieniądze na rangę którą na serwerze da się zdobyć po prostu grając to ja nie mam nic przeciwko.

@Senpaqii nie mam nic przeciwko twojej opinii, ale byłoby mi miło jeśli powiedziałabyś co dokładnie jest nieestetyczne.

W dniu 20.05.2023 o 13:34, Krypton_2137 napisał:

@lysoci__ Tak gram na tym serwerze i to co powiedziałem jest moją opinią, ale jeśli naprawdę wolisz wydawać prawdziwe pieniądze na rangę którą na serwerze da się zdobyć po prostu grając to ja nie mam nic przeciwko.

@Senpaqii nie mam nic przeciwko twojej opinii, ale byłoby mi miło jeśli powiedziałabyś co dokładnie jest nieestetyczne.

Co jest nieestetyczne? To coś wygląda jak przy użyciu super glue przez 5 latka, problem w tym że dodatkowo inne bezużyteczne rzeczy zostały doklejone, zrób 1 poprawny tutorial, taki jak większość dobrych tutoriali

• Lubię to! 2